Hydrofoil kitesurfen

Hydrofoil kitesurfen clinic  € 130,- (2 uur) inclusief materiaal

Sinds een paar jaar is het hydrofoil kitesurfen opgekomen. Spiegelvlak water en weinig wind. Niet de meest optimale situatie om te kitesurfen. Maar met een hydrofoil en een grote kite is het volop blazen geslagen vanaf een kleine 8 knopen. Het gevoel van over het water scheren zonder chop en je werkelijk zo vrij als een vogel voelen is onbeschrijfelijk. Het foil kiten is in bijvoorbeeld Frankrijk al een grote sport, maar in Nederland begint het pas voeten in de aarde te krijgen. De eerste foils zijn al gesignaleerd en hoe tof is het om het zelf te leren.

Ondertussen zijn een hoop merken zich ook gaan storten op het foilen. Merken zoals Naish, North Kiteboarding en Cabrinha hebben allemaal een hydrofoil in de collectie zitten.

Onze leraren foilen als sinds dag 1 en kunnen je perfect de kneepjes van het vak leren. Vergis je niet. De beste kitesurfers vinden het foilen best lastig, maar wanneer je eenmaal het gevoel te pakken heb wil je meer. Wij leren je veilig met een foil board om te gaan, er hangt tenslotte nogal wat aan je voeten… Vindt je foilen cool, maar je kunt nog niet kitesurfen dan raden we je aan om eerst te leren kitesurfen.

Inhoud van de Hydrofoil kitesurf les:

  • Leren hoe de hydrofoil werkt
  • De do’s en dont’s doornemen van varen met een hydrofoil
  • De eerste meters maken

Hydrofoil clinic is inclusief gebruik materiaal.