Voor de gevorderde

Privé cursus kitesurfen

Wat kan ik na het volgen van een privé cursus kitesurfen?

Wil je je skills verbeteren of toch nog even opfrissen? Dan is de privé cursus wat voor jou. Tijdens onze privéles krijg je 1 op 1 begeleiding van de instructeur. Deze brengt je in je eigen tempo bij wat jij wilt leren. Zo is het mogelijk om je kennis weer even op te frissen, maar kan je ook je kitesurf skills verbeteren door te leren toeside varen, bochten carven of leren springen. Geef ons door wat je zou willen leren en wij zorgen dat je je niveau naar een hoger niveau tilt. Hieronder volgt een uitleg van wat je tijdens de privé cursus zou kunnen leren en wat de termen allemaal inhouden. Na het volgen van de cursus nog een stapje hoger? Volg dan onze hydorfoil cursus en ervaar een compleet nieuwe kitesurfervaring!

PRIJS VANAF: € 129,00 VOOR 2 UUR LES

Wat kan ik leren?

Dit is de toegangspoort tot heel veel andere tricks. Het doel is, zoals de Engelse naam al suggereert, op je tenenkant van het board rijden. Hieronder vind je een filmpje waarin wordt uitgelegd hoe toeside varen in zijn werk gaat.
Het mooiste vervolg op het toeside rijden is de carving turn. Dit is een bocht waarbij je aardig wat water kan doen opspatten, goed voor je karma en je stijl.
Dit is voor velen de reden waarom ze ooit met kitesurfen zijn begonnen, de metershoge sprongen. Het springen met kitesurfen kent twee varianten. Wanneer je zonder hulp van de kite wilt springen spreek je van poppen, hetzelfde wanneer je met je snowboard een sprong maakt. De andere variant is springen met behulp van de kite.
Een Backroll is een 360 die je achterover draait. Hierbij maak je geen gebruikt van de lift van de kite, maar wel van de pop uit board. Je bent klaar voor je eerste Back Roll als je de basis van het kitesurfen onder controle hebt. Je kunt dus goed hoogte lopen, keren, kleine sprongetjes landen en rekening houden met andere surfers. Als je niet bang bent om te vallen kun je deze truc gaan oefenen. Gaat het mis en val je wel? Laat dan direct je bar los zodat je kite depowered en je meteen stil in het water ligt.
Een kiteloop begint als een een normale hoge sprong. Door de kite in te sturen wordt hoogte bereikt. Eenmaal in de lucht wordt de kite 360 graden rond getrokken, de loop. De kite vliegt daarbij door het windvenster en bouwt kracht op. Er ontstaat voorwaartse snelheid, terwijl je al in de lucht hing. Dat geeft een kick!
Wave riding is kitesurfen in golven. Het is een stijl die kiteboarding combineert met surfen. Het leren kitesurfen op grote golven en het gebruiken van een directional board vereist een heel nieuw scala aan vaardigheden en technieken die ervoor kunnen zorgen dat een ervaren vlak water kitesurfer zich weer als een beginner voelt. De meeste kitesurfers gebruiken een directional board met voldoende drijfvermogen en goede draai eigenschappen om op de golf te surfen. Veel kiters gebruiken een board dat ook voor normaal surfen kan worden gebruikt (met verwijderde voetriempjes). Wave riding is heel anders dan vlak water kitesurfen. Je kunt ook je vlakke waterstijl op de golven toepassen door de vlieger te gebruiken als je primaire voortstuwingsmiddel.
Een handle pass is het je zelf rond de bar draaien zonder de bar volledig los te laten. Hierbij is het belangrijk dat de bar zelf roteert (dit vergemakkelijkt, de trick). Een fout die vaak gemaakt wordt, is dat de bar niet gedraaid wordt of dat er geprobeerd wordt de bar om je heen te trekken i.p.v. zelf degene te zijn die draait. Wanneer je unhooked tricks gaat doen, is het verstandig om je leash aan de chickenloop vast te maken, i.p.v. de standaard safety. Zorg er wel voor dat je de leash kan los koppelen van je harnas mocht het fout gaan. Denk eraan om je Donkey Dick niet te gebruiken.
Heb je al een poosje niet op de kite gestaan? Of wil je toch nog de basis wat beter onder de knie krijgen? Dat is geen probleem. Ook tijdens de privé cursus is het mogelijk om je skills bij te schaven onder begeleiding van een professionele instructeur.
Tot slot kan je ervoor kiezen een meerdaagse privé cursus te vlogen. Zo kan je je opgedane kennis in les 1 nogmaals herhalen en verbeteren tijdens de vervolgles. Op deze manier kan je kan de instructeur je kennis bijschaven waar nodig. Daarnaast leer je immers door herhaling.

gecertificeerd

De Eurofun Academy geeft les volgens het VDWS systeem en in vanuit de VDWS gecertificeerd. Lees verder waar onze instructeurs allemaal aan voldoen en welke training zij hebben gehad.

Review van onze oud-cursisten

Doen we echt wat we beloven? Lees hier de reviews van oud cursisten!

Veel gestelde vragen

Ja. Elke kitesurfer die de sport respecteert, zal het ermee eens zijn dat beginnerslessen essentieel zijn. Naast het zo snel mogelijk opstaan en rijden, zal een goede instructeur je voorzien van de nodige kennis en procedures op het gebied van veiligheid. Zonder deze kennis ben je een gevaar voor jezelf en alle anderen op het water en het strand.
Eurofuncenter heeft zijn kitesurfschool aan het Oostvoornse Meer. Hiervandaan kunnen we uitwijken naar het Autostrand of de Maasvlakte. Via ons boekingsysteem kun je de cursussen online boeken en inplannen. Onze VDWS geschoolde instructeurs staan voor je klaar om je door de eerste meters te helpen en van jou een goede kiter/kitester te maken. Er is een keuze uit introductie cursussen en meerdaagse cursussen. Je kunt er dus aan proeven of gelijk full monty gaan met de lessen.
Geen. Bij ons zit het materiaal bij het cursusgeld inbegrepen. Een eigen wetsuit is handig, maar dat is in principe nog geeneens nodig. Zonnebescherming is wel belangrijk, ook in Nederland. Zon en schittering in het water zorgt voor een fijn rood gezicht wanneer je je niet insmeert. Een rashguard of surflycra kan helpen om huiduitslag tegen te gaan. Zeker wanneer je voor het eerst een wetsuit aantrekt.
“De meeste mensen hebben ongeveer 10 - 12 uur nodig. Dat vertaalt zich vaak in een drie daagse cursus. Sommigen hebben meer nodig. Of als een student al eerder board ervaring heeft (zoals wakeboarden, snowboarden of windsurfen), plus een juiste een-op-een coaching, kunnen ze in principe in één dag onafhankelijk kiten", zegt Vincent. Aan het eind van een cursus moet je de kennis en de volledige vaardigheid in huis hebben om onafhankelijke beslissingen te nemen en veilig te oefenen. Dit houdt in dat je in staat moet zijn om elke locatie te beoordelen en een volledig inzicht te hebben in het weer, de wind, de getijden en de impact daarvan, en dat je moet weten hoe je onder alle omstandigheden veilig kunt blijven.
Onze groepscursussen bestaan uit maximaal 3 personen. Mocht je dit toch nog te veel vinden raden wij je aan om een privé cursus te volgen.
Wij raden vanaf 15 jaar aan. Het is belangrijkste is dat je comfortabel moet kunnen zwemmen in open water.
"Allereerst is het essentieel dat je wordt erkend door een gekwalificeerde instructeur", zegt Jeroen. "Zij kunnen je een schrijven geven waarop staat dat je het geschikte niveau (Niveau 3 voor VDWS) hebt bereikt om zelfstandig en in staat te zijn om een kiteset te huren. Ten tweede, zelfs als je bent afgetekend door een instructeur, moet je je er zelf er klaar voor voelen. Je moet alleen zelfstandig kitesurfen als je je er voor 100 procent klaar voor voelt. Zo niet, boek dan nog wat meer lessen, begeleiding of een opfriscursus.
De meeste beginners zijn volledig nieuw in het kiten, dus de lessen beginnen bij nul. "Velen hebben nog nooit in hun leven een vlieger in de lucht gehad of een andere watersport beoefend. Sommigen hebben zelfs nog nooit een wetsuit aangetrokken", zegt Vincent. Om veiligheidsredenen moet je comfortabel kunnen zwemmen in open water.
Je hoeft geen superatleet te zijn om te kitesurfen. De kite is licht van gewicht en hangt volledig aan het lichaam via je trapeze, dus je hebt ook niet veel spierkracht nodig. Een goede basisconditie zal je echter helpen om sneller vooruit te komen. Dit zorgt ook voor meer plezier op het water en helpt blessures voorkomen.

Gegevens

KVK: 24334262
BTW: NL 8224.10.412.B01
IBAN: NL98RABO0385 4167 33

Kitesurfschool Eurofun-Academy

Brunotti Beach Club
Noordoever Oostvoornse Meer 3
3233 NC OOSTVOORNE
0181-820233
welkom@brunottibeachclub.com

Powered by

powerdby

Copyright 2019 Eurofuncenter ©  All Rights Reserved