Voor de gevorderde

Prive cursus kitefoilen

Wat kan ik na het volgen van een prive cursus kitefoilen?

Wil je een compleet nieuwe kitesurfbeleving? en wil je kunnen kitesurfen met zelfs het kleinste zuchtje wind? Dan is de hydrofoil cursus echt iets voor jou. Sinds een paar jaar is het hydrofoil kitesurfen opgekomen. Spiegelvlak water en weinig wind. Niet de meest optimale situatie om te kitesurfen. Maar met een hydrofoil en een grote kite is het volop blazen geslagen vanaf een kleine 8 knopen. Het gevoel van over het water scheren zonder chop en je werkelijk zo vrij als een vogel voelen is onbeschrijfelijk. Het foil kiten is in bijvoorbeeld Frankrijk al een grote sport, maar in Nederland begint het pas voeten in de aarde te krijgen. De eerste foils zijn al gesignaleerd en hoe tof is het om het zelf te leren. Ondertussen zijn een hoop merken zich ook gaan storten op het foilen. Merken zoals Naish, Duotone Kiteboarding en Cabrinhahebben allemaal een hydrofoil in de collectie zitten. Onze leraren foilen als sinds dag 1 en kunnen je perfect de kneepjes van het vak leren. Vergis je niet. De beste kitesurfers vinden het foilen best lastig, maar wanneer je eenmaal het gevoel te pakken heb wil je meer. Wij leren je veilig met een foil board om te gaan, er hangt tenslotte nogal wat aan je voeten… Vindt je foilen cool, maar je kunt nog niet kitesurfen dan raden we je aan om eerst te leren kitesurfen.

Prijs: 129,- voor 2 uur les

Inhoud van de Hydrofoil kitesurf les:

  • Leren hoe de hydrofoil werkt
  • De do’s en dont’s doornemen van varen met een hydrofoil
  • De eerste meters maken
  • Hydrofoil clinic is inclusief gebruik materiaal.

gecertificeerd

De Eurofun Academy geeft les volgens het VDWS systeem en in vanuit de VDWS gecertificeerd. Lees verder waar onze instructeurs allemaal aan voldoen en welke training zij hebben gehad.

Review van onze oud-cursisten

Doen we echt wat we beloven? Lees hier de reviews van oud cursisten!

Veel gestelde vragen

Ja. Elke kitesurfer die de sport respecteert, zal het ermee eens zijn dat beginnerslessen essentieel zijn. Naast het zo snel mogelijk opstaan en rijden, zal een goede instructeur je voorzien van de nodige kennis en procedures op het gebied van veiligheid. Zonder deze kennis ben je een gevaar voor jezelf en alle anderen op het water en het strand.
Eurofuncenter heeft zijn kitesurfschool aan het Oostvoornse Meer. Hiervandaan kunnen we uitwijken naar het Autostrand of de Maasvlakte. Via ons boekingsysteem kun je de cursussen online boeken en inplannen. Onze VDWS geschoolde instructeurs staan voor je klaar om je door de eerste meters te helpen en van jou een goede kiter/kitester te maken. Er is een keuze uit introductie cursussen en meerdaagse cursussen. Je kunt er dus aan proeven of gelijk full monty gaan met de lessen.
Geen. Bij ons zit het materiaal bij het cursusgeld inbegrepen. Een eigen wetsuit is handig, maar dat is in principe nog geeneens nodig. Zonnebescherming is wel belangrijk, ook in Nederland. Zon en schittering in het water zorgt voor een fijn rood gezicht wanneer je je niet insmeert. Een rashguard of surflycra kan helpen om huiduitslag tegen te gaan. Zeker wanneer je voor het eerst een wetsuit aantrekt.
“De meeste mensen hebben ongeveer 10 - 12 uur nodig. Dat vertaalt zich vaak in een drie daagse cursus. Sommigen hebben meer nodig. Of als een student al eerder board ervaring heeft (zoals wakeboarden, snowboarden of windsurfen), plus een juiste een-op-een coaching, kunnen ze in principe in één dag onafhankelijk kiten", zegt Vincent. Aan het eind van een cursus moet je de kennis en de volledige vaardigheid in huis hebben om onafhankelijke beslissingen te nemen en veilig te oefenen. Dit houdt in dat je in staat moet zijn om elke locatie te beoordelen en een volledig inzicht te hebben in het weer, de wind, de getijden en de impact daarvan, en dat je moet weten hoe je onder alle omstandigheden veilig kunt blijven.
Onze groepscursussen bestaan uit maximaal 3 personen. Mocht je dit toch nog te veel vinden raden wij je aan om een privé cursus te volgen.
Wij raden vanaf 15 jaar aan. Het is belangrijkste is dat je comfortabel moet kunnen zwemmen in open water.
"Allereerst is het essentieel dat je wordt erkend door een gekwalificeerde instructeur", zegt Jeroen. "Zij kunnen je een schrijven geven waarop staat dat je het geschikte niveau (Niveau 3 voor VDWS) hebt bereikt om zelfstandig en in staat te zijn om een kiteset te huren. Ten tweede, zelfs als je bent afgetekend door een instructeur, moet je je er zelf er klaar voor voelen. Je moet alleen zelfstandig kitesurfen als je je er voor 100 procent klaar voor voelt. Zo niet, boek dan nog wat meer lessen, begeleiding of een opfriscursus.
De meeste beginners zijn volledig nieuw in het kiten, dus de lessen beginnen bij nul. "Velen hebben nog nooit in hun leven een vlieger in de lucht gehad of een andere watersport beoefend. Sommigen hebben zelfs nog nooit een wetsuit aangetrokken", zegt Vincent. Om veiligheidsredenen moet je comfortabel kunnen zwemmen in open water.
Je hoeft geen superatleet te zijn om te kitesurfen. De kite is licht van gewicht en hangt volledig aan het lichaam via je trapeze, dus je hebt ook niet veel spierkracht nodig. Een goede basisconditie zal je echter helpen om sneller vooruit te komen. Dit zorgt ook voor meer plezier op het water en helpt blessures voorkomen.

Gegevens

KVK: 24334262
BTW: NL 8224.10.412.B01
IBAN: NL98RABO0385 4167 33

Kitesurfschool Eurofun-Academy

Brunotti Beach Club
Noordoever Oostvoornse Meer 3
3233 NC OOSTVOORNE
0181-820233
welkom@brunottibeachclub.com

Powered by

powerdby

Copyright 2019 Eurofuncenter ©  All Rights Reserved