Voor de

Beginner

SNELLER, DUIDELIJKER & EFFECTIEVER!

  • De lessen zijn helemaal op jouw
    niveau afgestemd

ALTIJD LES OP HET BESTE MATERIAAL

  • Bij ons zit het gebruik van het nieuwste
    materiaal bij het cursusgeld inbegrepen

LES VAN GEDIPLOMEERDE LERAREN!

  • Al onze instructeurs
    zijn VWDS gecertificeerd
beginners_groepscursus5

Intro cursus

€ 99,-

• Leer de basisvaardigheiden
• Alles over veiligheid
• Groepsles

beginners_groepscursus6

3 daagse cursus

€ 275,-

• Leer kitesurfen in 3 dagen
• Maak je eerste boardmeters
• Groepsles

beginners_groepscursus8

Privé voor 2 pers

€ 250,- 2 Personen

• Leren wat jij wilt in 3,5 uur!
• Maak je eerste boardmeter
• Privé les voor 2 personen

Review van onze oud-cursisten

Doen we echt wat we beloven? Lees hier de reviews van oud cursisten!

gecertificeerd

De Eurofun Academy geeft les volgens het VDWS systeem en in vanuit de VDWS gecertificeerd. Lees verder waar onze instructeurs allemaal aan voldoen en welke training zij hebben gehad.

Waarom Eurofun-Academy?

Om te kitesurfen is het belangrijk om bij een kitsurfschool kitesurfles te hebben gehad. Het kan tot gevaarlijke situaties leiden wanneer je zelf zomaar aan de slag gaat voor zowel jezelf als voor je omgeving. Ga dan ook nooit zelf aan de slag met je eigen kitesurfmateriaal voordat je kitesurflessen hebt gevolgd. Op dit moment is er een enorme wildgroei aan parttime en pop-up kitesurfscholen. Als je op een veilige, doordachte en snelle manier wilt leren kitesurfen ben je bij ons aan het juiste adres. Wij zijn een professionele kitesurfschool met twee vaste locaties op de beste leerspots. De lessen worden in kleine groepen van max. 3 personen gegeven. Daarnaast krijg je de unieke vaargarantie en worden de lessen gegeven op het nieuwste materiaal van Duotone kiteboarding.

In de lessen word je stap voor stap geleerd hoe je de kite onder controle krijgt. Voor je het weet maak jij je eerste meters op het water en staat je instructeur te juichen. De instructeurs doen het met passie. Dit is dan ook de reden dat alle instructeurs goed opgeleid zijn en beschikken over een VDWS certificaat.

Veel gestelde vragen

Ja. Elke kitesurfer die de sport respecteert, zal het ermee eens zijn dat beginnerslessen essentieel zijn. Naast het zo snel mogelijk opstaan en rijden, zal een goede instructeur je voorzien van de nodige kennis en procedures op het gebied van veiligheid. Zonder deze kennis ben je een gevaar voor jezelf en alle anderen op het water en het strand.
Bij Eurofuncenter bestaat de mogelijkheid uit twee opties. We hebben een kitesurfschool aan de Brouwersdam en aan het Oostvoornse meer. Hier kan je de cursussen online boeken en inplannen. Onze VDWS geschoolde instructeurs staan voor je klaar om je door de eerste meters te helpen en van jou een goede kiter/kitester te maken. Er is een keuze uit introductie cursussen en meerdaagse cursussen. Je kunt er dus aan proeven of gelijk full monty gaan met de lessen.
Geen. Bij ons zit het materiaal bij het cursusgeld inbegrepen. Een eigen wetsuit is handig, maar dat is in principe nog geeneens nodig. Zonnebescherming is wel belangrijk, ook in Nederland. Zon en schittering in het water zorgt voor een fijn rood gezicht wanneer je je niet insmeert. Een rashguard of surflycra kan helpen om huiduitslag tegen te gaan. Zeker wanneer je voor het eerst een wetsuit aantrekt.
“De meeste mensen hebben ongeveer 10 - 12 uur nodig. Dat vertaalt zich vaak in een drie daagse cursus. Sommigen hebben meer nodig. Of als een student al eerder board ervaring heeft (zoals wakeboarden, snowboarden of windsurfen), plus een juiste een-op-een coaching, kunnen ze in principe in één dag onafhankelijk kiten", zegt Vincent. Aan het eind van een cursus moet je de kennis en de volledige vaardigheid in huis hebben om onafhankelijke beslissingen te nemen en veilig te oefenen. Dit houdt in dat je in staat moet zijn om elke locatie te beoordelen en een volledig inzicht te hebben in het weer, de wind, de getijden en de impact daarvan, en dat je moet weten hoe je onder alle omstandigheden veilig kunt blijven.
Onze groepscursussen bestaan uit maximaal 3 personen. Mocht je dit toch nog te veel vinden raden wij je aan om een privé cursus te volgen.
Wij raden vanaf 15 jaar aan. Het is belangrijkste is dat je comfortabel moet kunnen zwemmen in open water.
"Allereerst is het essentieel dat je wordt erkend door een gekwalificeerde instructeur", zegt Jeroen. "Zij kunnen je een schrijven geven waarop staat dat je het geschikte niveau (Niveau 3 voor VDWS) hebt bereikt om zelfstandig en in staat te zijn om een kiteset te huren. Ten tweede, zelfs als je bent afgetekend door een instructeur, moet je je er zelf er klaar voor voelen. Je moet alleen zelfstandig kitesurfen als je je er voor 100 procent klaar voor voelt. Zo niet, boek dan nog wat meer lessen, begeleiding of een opfriscursus.
De meeste beginners zijn volledig nieuw in het kiten, dus de lessen beginnen bij nul. "Velen hebben nog nooit in hun leven een vlieger in de lucht gehad of een andere watersport beoefend. Sommigen hebben zelfs nog nooit een wetsuit aangetrokken", zegt Vincent. Om veiligheidsredenen moet je comfortabel kunnen zwemmen in open water.
Je hoeft geen superatleet te zijn om te kitesurfen. De kite is licht van gewicht en hangt volledig aan het lichaam via je trapeze, dus je hebt ook niet veel spierkracht nodig. Een goede basisconditie zal je echter helpen om sneller vooruit te komen. Dit zorgt ook voor meer plezier op het water en helpt blessures voorkomen.

Gegevens

KVK: 24334262
BTW: NL 8224.10.412.B01
IBAN: NL98RABO0385 4167 33

Kitesurfschool Eurofun-Academy

Brunotti Beach Club
Noordoever Oostvoornse Meer 3
3233 NC OOSTVOORNE
0181-820233
welkom@brunottibeachclub.com

Powered by

powerdby

Copyright 2019 Eurofuncenter ©  All Rights Reserved